Leírás
Szervezetünk immunrendszerének megfelelő állapota egészségünk alapja. A test védekezőrendszerének működésében a bélflóra összetétele kiemelten fontos, mivel immunrendszerünk 70%-a az emésztőrendszerben található, és szoros összefüggésben áll a jótékony bélbaktériumok tevékenységével.
A Lactobacillus Acidophilus - jó esetben - a szervezetünkben legnagyobb számban előforduló jótékony baktérium. Megtalálható a vékonybélben, a hüvelyben és a szájüregben is. Megelőzi a betegséget okozó baktériumok (e. coli, szalmonella) és gombák (pl. candida) túlnépesedését, szerepet játszik a tejcukor, a tejfehérjék, a zsírok és az aminosavak hasznosításában, ezáltal hozzájárul a jó tápanyagfelszívódáshoz, közreműködik a colicin nevű természetes antibiotikum termelésében, K2-, B7- és B12-vitamint állít elő, gyulladásgátló anyagokat termel, részt vesz a szénhidrátokat és zsírokat lebontó emésztőenzimek termelésében, lebontja az emészthetetlen rostokat, fokozza a kalcium, a vas és a magnézium felszívódását, immunanyagokat állít elő, segítséget nyújt bizonyos bőrproblémák (ekcéma, rosacea, pattanások) esetén és segít fenntartani a húgyutak és a hüvely egészségét.
Habár az Acidophilus normál körülmények között akár 10 napig is képes életben maradni az emésztőrendszerben, mégis rendkívül érzékeny és sérülékeny baktériumfajta. Rosszul reagál a stresszre, a túlzott cukorfogyasztásra, a dohányzásra és persze az antibiotikumokra. Ha túl kevés az acidophilus jótékony baktériumainak aránya a káros mikroorganizmusokkal szemben, akkor számtalan panasz léphet fel az enyhébbektől egészen a súlyosabb betegségekig: hasmenés, székrekedés, kellemetlen feszülés, puffadás, rossz lehelet, húgyúti fertőzések, a candida túlszaporodása, vagy akár irritábilis bél szindróma.
A prebiotikumok olyan természetes, szerves, nem emészthető tápanyagok (rostok), amelyek serkentik a vastagbélben található, számunkra fontos baktériumtörzsek szaporodását és aktivitását. Bizonyos prebiotikumok már az emésztőrendszer kezdeti szakaszában lebontódnak, így nemcsak a hasznos baktériumoknak szolgálnak tápanyagul, hanem a károsaknak is. A frukto-oligoszacharidok olyan vízben oldódó rostok, amelyek kizárólag a hasznos baktériumtörzsek (laktobacilusok és bifidobaktériumok) szaporodását segítik.
A G&G által gyártott Acidophilus kapszula a legjobb minőségű DDS1 törzset tartalmazza, amely bizonyítottan képes túlélni az utat a vastagbélig és ott hatékonyan elszaporodni. A kapszula prebiotikus frukto-oligoszacharidokat is tartalmaz a, melyek tovább fokozzák a DDS1 Acidophilus szaporodását és aktivitását.
Szedési javaslat
Napi 1-2 kapszula evések előtt fél órával.
Alkalmas vegetáriánusoknak, vegánoknak.
Figyelmeztetések
A készítmény szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A szedési javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A dobozt gyermekek elől gondosan elzárva kell tartani! Száraz, hűvös helyen tartandó! Minőségét megőrzi a dobozon feltüntetett időpontig (eredeti angol címke jobb alsó sarka (nap/hó/év)) A legtöbb készítmény átlagos minőség megőrzési ideje kb.1-2 év. Terhes vagy szoptatós anyák, továbbá bárki, aki orvosi kezelés alatt áll, vagy erre szorul, konzultáljon kezelőorvosával!
Termékcsalád | Probiotikumok |
Márka | G&G |
Származás | Egyesült Királyság |
Összetevők
Öszetevők (1 növényi kapszulában):
Prebiotikus frukto-oligoszacharidok 390mg, Lactobacillus Acidophilus (DDS1 törzs) 16mg (4 milliárd élő baktérium), C-vitamin 3mg.