Leírás
A máj működésének zavarai és tünetei
A máj nem fáj, de működésének zavara, az egész anyagcserére kihat, így fáradékonyság, rossz közérzet mindig része a tüneteknek. Emellett a has jobb felső részének feszülése, étvágytalanság, hányinger szintén felléphet. Idegrendszeri szövődmények része lehet a kézremegés, koordinációs- és gondolkodási zavarok. További tünetek: fáradékonyság, hidegrázás, hályogok kialakulása, vizeletképzési problémák, ödémák, rossz közérzet, étvágytalanság, gyakori hányinger, nőknél menstruációs zavarok, férfiakon pedig az emlők megnövekedése, magas koleszterin szint, éjszakai izzadás.
Mi a megoldás?
Hosszabb előkészítő munka után, a legfrissebb tudományos kutatási eredményeket felhasználva, a G&G bemutatta legújabb csúcskészítményét, a Májtisztító Formulát. Ha végig olvassuk az összetevők listáját, egyből látható, hogy ebbe a termékbe tényleg mindent beleraktak, ami a máj védelmével kapcsolatban számít! … és természetesen a hatás is maximális! Lássuk miből áll a formula részletesebben!
Articsóka levél kivonat: gyógyító ereje fő hatóanyagában, a cynarinban rejlik. Jótékony hatással van a májra, serkenti az epe termelését, amely felgyorsítja a koleszterin és a mérgek kiürülését, ezáltal megakadályozza a májkárosodást.
Szuperoxid dizmutáz (SOD): A szuperoxid dizmutáz nevű enzim, azaz rövidítve SOD, kulcsszerepet játszik a máj védelmében. A méregtelenítési folyamatok illetve bizonyos élelmiszerek táplálékká alakítása során a májsejtek különösen sok oxigént vesznek igénybe az optimális működésük érdekében. Ez azonban a rendkívül agresszív szuperoxid szabadgyök keletkezését is előidézi. Az SOD enzim képes semlegesíteni a szuperoxid szabadgyököt, ezáltal megvédi a májsejteket és megakadályozza a máj szöveteinek károsodását.
Glutation (GSH): Testünk egyik legerősebb antioxidánsaként ismert - a májban termelődik háromféle aminosavból: glutaminsavból, ciszteinből és glicinből. Azonban az alkoholfogyasztás illetve az öregedés hatására termelődése lecsökken – pótlására van szükség. A glutation fontos szerepet játszik a méregtelenítő folyamatokban azáltal, hogy képes a toxinokhoz (pl. nehézfémek, peszticidek) kötődni, majd átalakítani őket olyan formába, hogy a vizelettel, illetve az epével ki tudjanak ürülni. Alfa-liponsav: ez a népszerű és sokoldalú antioxidáns védelmet nyújt a májnak a mérgező környezeti nehézfém szennyezések ellen. Ezeket a veszélyes anyagokat (pl. arzén, kadmium, ólom, higany) megköti és inaktív anyagokká alakítja át, amelyeket a szervezet már képes kiüríteni. Hatékonyan méregteleníti és védi a májat zsírmáj, májgyulladás és túlterhelt máj esetén.
Schizandra bogyó kivonat: 30-féle fitoösztrogént tartalmaz, melyek májvédő és májregeneráló tulajdonságokkal bírnak. Képesek megvédeni a májsejteket olyan méreganyagoktól, mint az aflatoxin vagy a kadmium-klorid. Maitake, Shitake és Reishi (Ganoderma) gomba kivonatok: fő hatóanyagaik a béta 1,6 és béta 1,3 glükán nevű poliszacharidok. Jótékonyan hatnak a zsírsav anyagcserére, a májban lecsökkentik a „rossz” LDL-koleszterin termelést, a vérzsír értékek pedig ennek hatására csökkennek. Fokozzák a máj antioxidáns enzim termelését.
Quercetin: ez a növényi flavonoid vegyület, képes megtisztítani a rossz étrend miatt elzsírosodott májat, továbbá védelmet nyújt a gyulladások és az alkohol káros hatásaival szemben. Bojtorján gyökér: hatóanyagai serkentik az epe- és a májfunkciókat, ezért a gyógynövény kiválóan alkalmazható a méregtelenítő kúrák során.
Pitypang levél: (gyermekláncfű) egyike a legismertebb májvédő hatású gyógynövényeknek: megakadályozza az epekövek kialakulását és segíti a májfunkciót. Összehúzódásra készteti az epehólyagot, ezáltal elősegíti az epe áramlását.
L-cisztein, L-metionin és L-arginin: az L-cisztein erős antioxidáns hatású, kéntartalmú aminosav, amely egyrészt hatékonyan méregteleníti a májat, másrészt a glutation (lásd fent!) csúcs-antioxidáns egyik összetevője. Az L-arginin segíti a szervezetben termelődő mérgező anyagok, főként az ammónia eltávolítását, ezáltal támogatja a máj méregtelenítő feladatát. Az L-metionin javítja a máj lecitinképző képességét ezáltal csökkenti az epekő kialakulásának kockázatát.
Lecitin: megakadályozza a zsírok lerakódását a májban és felgyorsítja azok eltávolítását. Csökkenti a koleszterin szintet.
B-komplex: a máj egészséges működéséhez bőséges B-vitamin bevitelre van szükség, ami javítja a szervezet zsír anyagcseréjét.
Cink és króm: májvédő, májregeneráló hatású ásványi anyagok.
K2-vitamin: az alkohol okozta májkárosodás illetve egyéb májproblémák K-vitamin hiányt okoznak, amit pótolni kell!
Szedési javaslat
Napi 2*1 tabletta reggeli és ebéd után. Szedje kúra szerűen vagy folyamatosan.
Figyelmeztetések
A készítmény szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A szedési javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A dobozt gyermekek elől gondosan elzárva kell tartani! Száraz, hűvös helyen tartandó! Minőségét megőrzi a dobozon feltüntetett időpontig (eredeti angol címke jobb alsó sarka (nap/hó/év)) A legtöbb készítmény átlagos minőség megőrzési ideje kb.1-2 év. Terhes vagy szoptatós anyák, továbbá bárki, aki orvosi kezelés alatt áll, vagy erre szorul, konzultáljon kezelőorvosával!
Termékcsalád | Komplex formulák |
Márka | G&G |
Származás | Egyesült Királyság |
Összetevők