Leírás
Használat
Adagolás: 1 tk. (kb.5 g) megfelel 6 zselatinlapnak és elegendő, 500g gyümölcshöz vagy 500ml folyadékhoz.
Elkészítési javaslat: A csomag tartalmát hideg folyadékkal összekeverjük és 1-2 percig állni hagyjuk. Utána állandó keverés mellett 2 percig forraljuk. A lábast lehúzzuk a tűzhelyről, röviden hűlni hagyjuk, majd a recept szerint dolgozunk vele tovább. Az Agar Agar vörös algából képződik és csak kb.40 fokra hűlve zselésedik!
Tipp: A zselésedési folyamat mindig megfordítható. A zselé bármikor felmelegíthető és újra szilárdítható. így az állaga változtatható, attól függően, hogy mennyi Agar-Agar port vagy folyadékot adunk utólag hozzá.
Fontos: a savanyú gyümölcsöket, mint a ribizli vagy a birsalma mindig „édes” gyümölcsökkel összekeverjük. Teljes citromlé nem zselésíthető.
Nyomokban tartalmazhat glutént.
Minősítés
Bio minősítés: DE-ÖKO-001.
Márka | Lecker's |
Minősítések | Bio minősített |
Származás | Németország |
Összetevők
Agar Agar (vörös alga, hivatalos kód E406)*.
* Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Származási hely: Németország.
Tápérték 100 g termékre: energia 700 kJ/175 kcal, zsír < 0,1 g, amelyből telített zsírsavak < 0,014 g, szénhidrát 0,4 g, amelyből cukrok 0,4 g, fehérje < 0,1 g, só 1,25 g.