Leírás
Használat
Elkészítési javaslat egy tepsihez vagy két sütőformához (kb. 26cm átmérő) tojással: Szükséges két sütőformához: 1 zacskó alapkeverék (200g), 2 tojás, 90g lágy vaj, gyümölcs. Szükséges egy tepsihez: 2 zacskó alapkeverék (400g), 4 tojás, 175g lágy vaj, gyümölcs.
1. Alapkeveréket, tojást és vajat egy tálba egyenletes, csomómentes tésztává keverjük.
2. Kizsírozott tepsibe vagy sütőformába öntjük és egyenletesre elsimítjuk.
3. A gyümölcsöket rászórjuk (mennyiség a táblázatban).
4. Előmelegített sütőben felső-alsó hő beállításban, 175°C fokon kb. 25-30 percig sütjük. Fagyaszott gyümölcs esetén a sütési idő kb. 5-10 perccel nő.
Elkészítési javaslat sütőformához (kb. 26cm átmérő) tojás nélkül:
Szükséges egy sütőformához: 2 zacskó alapkeverék (400g), 150g lágy margarin, 150ml víz, szója- vagy rizstej, gyümölcs. Megjegyzés: a tojásmentes sütemények sűrűbb állagúak, ezért két zacskó alapkeveréket szükséges egy sütőformához felhasználni.
1. Két zacskó alapkeveréket (400g), 150g lágy margarint, 150ml vizet, szója- vagy rizstejet, egy tálba egyenletes, csomómentes tésztává keverjük.
2. Kizsírozott sütőformába öntjük és egyenletesre elsimítjuk.
3. A gyümölcsöket rászórjuk (mennyiség a táblázatban).
4. Előmelegített sütőben, felső-alsó hő beállításban, 175 °C fokon, kb. 30-35 percig, sütjük. Fagyaszott gyümölcs esetén a sütési idő kb. 5-10 perccel nő.
Elkészítés torta-alapként (tojással): Két zacskó alapkeveréket (400g), 4 tojást és 175g lágy vajat egy tálba egyenletes, csomómentes tésztává keverjük. Egy kizsírozott sütőformába öntjük és egyenletesre elsimítjuk. Előmelegített sütőben, felső-alsó hő beállításban, 175 °C fokban, kb. 25-30 percig, sütjük. A teljes kihűlés után éles késsel vízszintesen kettő vagy három lapokra vágni. Recept szerint tölteni.
Elkészítés alap-süti, citromos-süti vagy márvány-süti (tojással): Két zacskó alapkeveréket (400g), 4 tojást és 175g lágy vajat egy tálba egyenletes, csomómentes tésztává keverjük. Egy kizsírozott dobozos formában öntjük és egyenletesre elsimítjuk. Előmelegített sütőben, felső-alsó hő beállításban, 175 °C fokban, kb. 60 percig a középső szinten sütjük.
Citromos sütihez: egy citromnak a héját és a levét az alaptésztával összekeverjük.
Márvány-süti: öntsünk 1/3 tésztát a sütőformába. 1 Ek. kakaót 3 Ek. vízben oldjunk fel, és keverjük össze a második 1/3 –dal. Öntsük a formába a kakaós tészta-harmadot. Fedjük be a tetejét a maradék 1/3 tésztával.
Minősítés
- A DE-ÖKO-007 minősítő és ellenőrző szerv által organikus minősített.
- Nem tartalmaz tartósítószert, mesterséges aromát, ízfokozót és színezéket.
Márka | Bauckhof |
Minősítések | Bio minősített |
Származás | Németország |
Összetevők
Nyers nádcukor*, rizsliszt*, kukoricakeményítő*, tápióka keményítő*, sütőpor (kelesztő: nátriumhidrogén karbonát, sav: monokálium tartrát*, kukoricakeményítő*), Bourbon-vanília*, tengeri só.
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
Származási hely: Németország.
Alapanyagok származási helye: EU-/nem EU-mezőgazdaság.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Tápérték 100 g termékre:
Energia 1584 kJ/373 kcal, zsír 0,3 g, amelyből telített zsírsavak 0,1 g, szénhidrát 89,5 g, amelyből cukrok 47 g, rost 0,9 g, fehérje 2,1 g, só 0,77 g.