Leírás
Használat
Elkészítés tojással és krémsajttal: Szüksége lesz 125g vajra, 4 tojásra, 750g krémsajtra és egy fél citrom levére.
Elkészítés tejipari termék nélkül, vegán módra: Szüksége lesz 125g margarinra, 750g szója-joghurtra vagy vaníliára és egy fél citrom levére.
1. Az alap elkészítése: Keverje össze a vajat vagy margarint a keverékkel, majd hagyja állni egy picit. Töltse bele egy nem zsíros sütőtálcába, majd nyomkodja le teljesen, utána kezdje széthúzni a masszát végig fel a sütőtálca oldalára. Morzsolódhat, de ez nem baj, hiszen a pelyhek sütéskor megszilárdulnak majd. Tipp: kanállal könnyebben le lehet nyomkodni és széthúzni az alapot.
2. A töltelék elkészítése: A tojást, sajtkrémet és citromlét egyszerűen keverje össze az alapkeverékkel. Vegán sajttorta elkészítése esetén keverje össze a szója joghurtot a citromlével és az alapkeverékkel.
3. Sütés: Töltsük meg a tálat a sajtkrémmel vagy szója-joghurttal, egyenletesen kenjük szét majd a 200°C-ra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük a sütő alsóbb szintjén, így nem fog megégni a torta felső rétege. Vegán torta esetén csak a kihűlése után lesz vágható állapotban.
Minősítés
- A DE-ÖKO-007 minősítő és ellenőrző szerv által organikus minősített.
- Nem tartalmaz tartósítószert, mesterséges aromát, ízfokozót és színezéket.
Márka | Bauckhof |
Minősítések | Bio minősített |
Származás | Németország |
Összetevők
Teljes kiőrlésű gluténmentes zabpehely* 47%, nyers nádcukor*, kukoricakeményítő*, fahéj*. *
*ellenőrzött biogazdálkodásból.
Származási hely: Németország.
Alapanyagok származási helye: EU-/nem EU-mezőgazdaság.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Tápérték 100 g termékre:
Energia 1617 kJ/382 kcal, zsír 3,1 g, amelyből telített zsírsavak 0,5 g, szénhidrát 80 g, amelyből cukrok 46 g, rost 4,1 g, fehérje 6,2 g, só <0,01 g.