Leírás
Fő összetevők
Élesztő, liszt és hozzáadott cukor nélkül, gluténmentes, vegán fehérje forrás. Gazdag Omega-3 zsírsavban és rostokban. E vitamint, B1 vitamint, B6 vitamint, folsavat, káliumot, kálciumot, vasat, cinket tartalmaz, gazdag foszforban,magnéziumban,rézben és mangánban.
Többféleképpen elkészíthető.
Használat
Eredeti norvég elkészítés sütőlapon: Nagyon szaftos, finom kenyér. (Nem ropogós kenyérlap!) A csomag tartalmát 1l hideg vízben elkeverjük és legalább 3 órán keresztül állni hagyjuk. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, sütőlapra terítjük és egyenletesen elsimítjuk. Hideg sütőbe helyezzük és előmelegítés nélkül, légkeveréses sütőben 200°C-on kb. 80 percig sütjük.
Gyors elkészítés:
A csomag tartalmát egy tálba tesszük, 600 ml forró vízzel elkeverjük és 20 percig állni hagyjuk. A tésztát egy sütőpapírral bélelt sütőformába helyezzük, egy nedves spatula segítségével eloszlatjuk és elsimítjuk a tetejét. A kenyeret előmelegített légkeveréses sütőben 200°C-on 70 percig sütjük. Az elkészült kenyeret azonnal vegyük ki a sütőformából, szeletelés előtt rácson hagyjuk kihűlni.
Minősítés
- A DE-ÖKO-007 minősítő és ellenőrző szerv által organikus minősített.
- Nem tartalmaz tartósítószert, mesterséges aromát, ízfokozót és színezéket.
Márka | Bauckhof |
Minősítések | Bio minősített |
Származás | Németország |
Összetevők
Teljes kiőrlésű gluténmentes zabpehely*, tökmag*, napraforgómag*, aprított lenmag*, szezám*, lenmag*, chia mag* (Salvia hispanica*), teljes kiőrlésű kölespehely*, őrölt útifűmaghéj*, tengeri só.
* Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
Származási hely: Németország.
Alapanyagok származási helye: EU-/nem EU-mezőgazdaság.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Tápérték 100 g termékre (100g sült kenyér tatalma az elkészítés után):
Energia: 1943 kJ/467 kcal, zsír: 28g, ebből telített zsírsav: 3,9g, szénhidrát: 29g ebből cukor: 0,8g, élelmi rost: 12g, fehérje: 19g, só: 1,5g.
Vélemények
Az állaga sűrű magos, nagyon laktató.
Az egy adagból kb 1 főnek 1 hétre elegendő kenyér készült.