Leírás
Ilyen egyszerű elkészíteni:
1. A sütőt 225ºc-ra alsó-felső hőre előmelegítjük. (Gázsütő 4-es fokozatra)
2. A gyors kenyér keveréket 500ml langyos vízzel turmixgéppel vagy habverővel összekeverjük.
3. Nem szabad keleszteni.
4. A tésztát egyből egy zsírozott kenyérsütő formába töltjük.(25 x 10 cm-es)
5. A tetejét vízzel átsimítjuk, majd végül olajjal átkenjük. Egy olajba mártott késsel a közepét bevagdaljuk.
6. A kenyeret 225 °c –on 50-60 percig sütjük
7, Rögtön kivesszük a formából és a szeletelés előtt egy rácson hűlni hagyjuk.
Minősítés
- A DE-ÖKO-007 minősítő és ellenőrző szerv által organikus minősített.
- Nem tartalmaz tartósítószert, mesterséges aromát, ízfokozót és színezéket.
Összetevők
Teljes kiőrlésű rizsliszt *34%, kukoricakeményítő*, teljes kiőrlésű rizypehely* 20%, teljes kiőrlésű teff liszt*, hajdina kovászpor*( hajdina liszt*, quinoa liszt*, starterkultúra), teljes kiőrlésű hajdina liszt*, sűrítők: szentjánoskenyérmag liszt*, morzsolt fűszerkeverék kenyerekhez* 2% (koriander*, köménymag*, édeskömény*), sütőpor (sütőpor: szódabikarbóna, savasító anyagok: monokálium-tartarát, kukoricakeményítő*), tengeri só, sűrítő: Xantán.
* Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
Származási hely: Németország.
Alapanyagok származási helye: EU-/nem EU-mezőgazdaság.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Tápérték 100 g termékre (100g sült kenyér tatalma az elkészítés után):
Energia 1433 kJ/338 kcal, zsír 2 g, amelyből telített zsírsavak 0,5 g, szénhidrát 70,1 g, amelyből cukrok 1,5 g, rost 4,8 g, fehérje 6,9 g, só 2,4 g.