Leírás
Használat
Alaprecept kb.1200g rozskenyérhez: 500g rozsliszt, 250g búzaliszt, 1 tasak szárított kovász, 2 tasak száraz élesztő, ½ Ek. nyers nádcukor, 650 ml langyos víz, 20g só.
Elkészítési javaslat: Az összetevőket a víz és a só kivételével elkeverjük, hozzáadjuk a langyos vizet és jól átgyúrjuk. A tésztát lefedjük és kb. 20 percig pihentetjük, majd hozzáadjuk a sót. Még egyszer átgyúrjuk és további 30 percig állni hagyjuk. A tésztát egy kilisztezett formába helyezzük és 30-40 percig harmadszor is kelni hagyjuk. Ha a tészta kb. a kétszeresére nőtt, egyből az előmelegített sütőbe tesszük és kb.190 fokon légkeverős sütőben vagy 220 fokon felső- alsó hőfokú sütőben kb. 50 percig sütjük. Javaslat: Helyezzünk egy tűzálló tálban vizet a sütő aljára.
Minősítés
Bio minősítés: DE-ÖKO-001.
Márka | Lecker's |
Minősítések | Bio minősített |
Származás | Németország |
Összetevők
100% teljes kiőrlésű rozsliszt*.
* Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Származási hely: Németország.
Tápérték 100 g termékre: energia 1413 kJ/334 kcal, zsír 1,8 g amelyből telített zsírsavak 0,5 g, szénhidrát 52 g, amelyből cukrok 1 g, fehérje 11 g, só < 0,01 g.