Leírás
Elsősorban azok számára javasolt, akik kevés tojássárgáját és májat esznek. A napi javasolt kolin-bevitel még az EFSA szerint is minimum 400 mg felnőttek számára. 1 db tojássárgája 100-150, míg 10 dkg máj 200-450 mg kolint tartalmaz. Más ételek kolin-tartalma alacsony (a kaviártól, velőtől és pár nem gyakori ételtől eltekintve). Aki nem eszik tehát napi 2-3 db tojássárgáját + lehetőleg hetente legalább egyszer májat, az még ezt a 400 mg-os napi kolin-mennyiséget is nehezen éri el. Holott a megfelelő kolin-bevitel fontos, többek közt azért, mert hozzájárul a megfelelő:
- emésztéshez a gyomorsav-termelés által
- májműködéséhez
- homocisztein-metabolizmushoz
- zsíranyagcseréhez
A GAL terméke a kolint ún. kolin-só (kolin-klorid) formájában tartalmazza, amit azért választottak, mert egy jól hasznosuló, stabil forma, sok vizsgálatban is ezt használták, és mert vízen kívül semmi egyéb hordozóanyag használata nem szükséges hozzá.
Szedési javaslat
Napi 6-28 csepp egy vagy több részletben. Töményen ne fogyassza, mindig folyadékba vagy ételbe keverje. Sós íze miatt kis mennyiségben még nem rontja el a leves ízét, sütni-főzni is lehet vele. Amennyiben pár cseppnél egyszerre többet fogyaszt, és nem szereti az ízét, akkor érdemes csak 1-2 kortynyi folyadékba cseppenteni, és gyorsan meginni két falat étel közt, vagy egy kellemes ízű ital előtt. Terhesség és szoptatás alatt 12-28 cseppet javasolt, amennyiben étkezése nem kolin-dús.
Termékcsalád | Vitamin B |
Márka | Gal |
Származás | Magyarország |
Összetevők