Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ >

WTN WiseTreeNaturals Lurkó Multivitamin Gyerekeknek minikapszulás

Ár:
12.800 Ft

Aktív vitaminok, kitűnő biohasznosulású ásványi anyagok és nyomelemek egyben – minden, amire a gyerekeknek naponta szükségük lehet. A minikapszulás verzió kiküszöböli a folyadékos forma ízére érzékeny gyerekek élményét, valamint könnyebb gyakorlati alkalmazhatóságot tesz lehetővé.

WTN WiseTreeNaturals Lurkó Multivitamin Gyerekeknek minikapszulás -Természetes összetétel, maximális hatékonyság, minőségi magyar termék!

Gluténmentes, laktózmentes, szójamentes, hormonmoduláns-mentes, ásványolaj-mentes.

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 129
Cikkszám: OHWN0522

Leírás

A WTN Lurkó multivitamin pumpás, folyadékokat tartalmazó verziója biohasznosulás szempontjából némileg jobb, mint a minikapszulás termékvariánsé, mert ebben a kapszulás verzióban a mikrotápanyagok összevonása miatt jobban érvényesülnek az antagonista hatások, de még így is a leghatékonyabb az általunk ismert piacon lévő gyerekeknek készült multivitaminok között.

Aktív vitaminok, kitűnő biohasznosulású ásványi anyagok és nyomelemek egyben – minden, amire a gyerekeknek naponta szükségük lehet!

Minden étrend-kiegészítő gyártó tisztában van azzal, hogy a fogyasztók kényelmének a kiszolgálása nagy prioritású szempont termékválasztáskor. Sokan szeretik azt, ha valamit a legkevesebb macerával lehet megtenni. A gyerek-multivitaminok esetében sincs ez másként, ezért olyan népszerűek pl. a gumimaci alakú, vitaminnak álcázott cukorbombák, amelyekkel gyorsan le lehet tudni a vitaminpótlást. Ha biológiai szempontból megvizsgálnánk ezeket a termékeket, akkor gyorsan kiderülne, hogy „mindenből a legrosszabbat, azt is minimális koncentrációban” típusú készítmények. Ha ugyanis minden szükséges mikrotápanyagot (vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek) szeretnénk megadni a gyermekeinknek, akkor egy nagy maréknyi gumimaci-édesség is kevés lenne, egyszerűen azért, mert a szükséges anyagok fizikai mérete is jelentős. A helyzet egyébként nem jobb a különböző túlédesített szörpöknek és üdítőitaloknak álcázott készítmények esetében sem.

A hasznosulás szempontjából lényeges az is, hogy nagyon sok mikrotápanyag gátolja egymás felszívódását és későbbi biohasznosulását (ezt hívjuk antagonizmusnak). Így, ha a mikrotápanyagok egymás mellett egy termékben (pl. folyadék) vannak, akkor nem, vagy nagyon kis hatásfokkal fognak hasznosulni!

Vitaminok

Ha egy vitamint aktív és koenzimformában pótlunk, akkor a hasznosulás gyakorlatilag biztos. Ha a vitamin inaktív formában van, akkor azt a szervezetnek konvertálnia kell, amihez további anyagok egyidejű jelenlétére van jellemzően szükség. A végeredmény megjósolhatatlan, hiszen, ha a konverzióhoz szükséges bármely enzim, ásványi anyag, nyomelem stb. hiányzik a szervezetünkből (vagy a szervezetünk máshogy priorizál, és nem ehhez, hanem egy másik folyamathoz használja fel a nyomelemkészletét), akkor ez a vitaminkonverziós folyamat nem fog megvalósulni. Egy amerikai orvos szavaival élve, ilyen esetben pl. az inaktív B-vitaminokat tartalmazó étrend-kiegészítő csak a fogyasztójának a vizeletét drágítja.

Összességében elmondható, hogy a szervezetünket tehermentesíthetjük azáltal, hogy aktív vitaminokat biztosítunk számára. Az inaktív vitaminok aktívvá alakításának kritériumai mellett a felszívódás minőségét is szükséges figyelembe vennünk. Pl. egy gyulladt bélrendszer esetén csökkenhet a felszívódása a makro- és mikrotápanyagoknak, ezáltal csökkenhet az inaktív formában szedett vitaminkészítmények alapvetően alacsony hasznosulása is. Mindenképpen érdemes aktív formájú anyagokat bevinni kiváltképp akkor, ha már valamilyen egészségügyi probléma fennáll.

A vitaminok esetében a nagy biohasznosulást a biológiailag aktív formák használatával biztosítottuk. A példaként említett anyagok korunk legkiválóbb minőségét képviselik:

B-vitaminok: a B-vitaminok bioaktív formái, amelyek remekül hasznosulnak, de szinte mindig kimaradnak a hagyományos multivitaminokból borsos áruk miatt. Pl. tiamin pirofoszfát klorid (B1-vitamin), riboflavin 5 foszfát (B2-vitamin), pantetin (B5-vitamin), glükózamin folát só (B9-vitamin) (ez jelenleg a legjobb biohasznosulást eredményező molekulaforma, nem pedig a kalcium folát só), adenozilkobalamin és metilkobalamin (B12-vitamin).

C-vitamin: talán érdemes megemlíteni azt is, hogy C-vitaminból nemcsak kiválóan hasznosuló, teljesen elreagáltatott magnézium-aszkorbátból került felhasználásra, hanem a C-vitaminnak egy zsíroldékony formája is, amelynek egyik előnye, hogy bejut az idegszövetekbe, illetve keresztüljut a sejtmembránon is ellentétben a vízoldékony C-vitaminokkal.

E-vitamin: az E-vitamin esetében a kevert tokoferolok és tokotrienolok elegye, hogy a szervezet számára a leghasznosabb gamma és delta tokoferolok és tokotrienolok kerüljenek nagy koncentrációban a termékbe, ne pl. az izolált alfa tokoferol, ami önmagában káros is. Nem beszélve a szintetikus E-vitamin származékokról.

K-vitamin: a különböző K-vitaminformák önköltségei igen eltérőek, a K1-vitamin nagyon olcsó, a csontanyagcsere szempontjából igazán fontos transz formájú K2-vitamin pedig nagyon drága. Ezért jellemzően a multivitaminok egyáltalán nem, vagy kis koncentrációban tartalmaznak K2-vitamint. A K2-vitamin kulcsfontosságú összetevője a WTN minikapszulás Lurkó gyerek-multivitaminnak.

Ásványi anyagok és nyomelemek

Az ásványi anyag és nyomelempótláshoz sokféle jól hasznosuló molekulaforma közül lehet választani. A WTN olyan formákat választotta, amelyek többségében aminosavakkal (főleg a glicinnel) alkotott vegyületek, így a felszívódás után, amikor a molekula kettéhasad, a szervezetre jótékony hatással vannak ezek a molekularészek is, ráadásul ezek az aminosav komplexek a feszívódás során fehérjeként azonosítódnak és többek között ezért sem versenyeznek más mikrotápanyagokkal.

Használat

Mint minden vitamin, multivitamin esetében, kúraszerű használat javasolt. Néhány hónapos használat után érdemes szünetet beiktatni.

Adagolás: 4-12 év között

Reggel: 2 minikapszula, lehetőség szerint reggeli közben.

Este: 2 mérőkanálnyi porkeverék 1-2 dl vízalapú folyadékban elkeverve, lehetőség szerint vacsora közben vagy után. A porkeverék használat előtt felrázandó!

FONTOS: amennyiben nincs lehetőség a használati útmutató szoros követésére, akkor a multivitamint alkotó termékeket egymástól időben elkülönítve, min. 30 perc eltéréssel célszerű bevenni.

FIGYELMEZTETÉS: egyik terméket se keverje forró italba, mert a hatóanyagok érzékenyek a hőre!

Betain csepp: a Lurkó multivitamin szedése után esetlegesen fellépő emésztőrendszeri diszkomfort (pl. hasfájás), vagy émelygés esetén 3-6 csepp fél dl vízben elkeverve, étkezés előtt közvetlenül. Csak vízben elkeverve használható! Amennyiben nem jelentkezik diszkomfort vagy egyéb kellemetlen érzés, úgy a betain cseppet nem kell használnia.

Adagolás: 13-16 év között

Reggel: 3 minikapszula, lehetőség szerint reggeli közben.

Este: 3 mérőkanálnyi porkeverék 1-2 dl vízalapú folyadékban elkeverve, lehetőség szerint vacsora közben vagy után. A porkeverék használat előtt felrázandó!

FONTOS: amennyiben nincs lehetőség a használati útmutató szoros követésére, akkor a multivitamint alkotó termékeket egymástól időben elkülönítve, min. 30 perc eltéréssel célszerű bevenni. Amennyiben erre sincs lehetőség az egész napi adag egyszerre is bevehető.

FIGYELMEZTETÉS: egyik terméket se keverje forró italba, mert a hatóanyagok érzékenyek a hőre!

Betain csepp: a Lurkó multivitamin szedése után esetlegesen fellépő emésztőrendszeri diszkomfort (pl. hasfájás), vagy émelygés esetén 3-6 csepp fél dl vízben elkeverve, étkezés előtt közvetlenül. Csak vízben elkeverve használható! Amennyiben nem jelentkezik diszkomfort vagy egyéb kellemetlen érzés, úgy a betain cseppet nem kell használnia.

FIGYELMEZTETÉS

Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl. A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen. Ha bármely termékösszetevőre allergiás, túlérzékeny vagy, ne használd a terméket! Nagyon javasolt az étrend-kiegészítők szedését elkülöníteni a kávé fogyasztásától. Legalább fél órával a kávé fogyasztása előtt vagy kávé fogyasztása után min. 2 óra múlva célszerű bevenni. Nem javasolt az étrend-kiegészítők bevétele tejalapú készítményekkel! Amennyiben több étrend-kiegészítőt szedsz, akkor konzultálj szakemberrel, hogy milyen sorrendben célszerű szedned őket ahhoz, hogy ne érvényesüljön a hatóanyagok közötti esetleges kioltó hatás. Használata kúraszerűen javasolt, amennyiben a kezelőorvosod, természetgyógyászod nem javasolta másképp.

Termékcsalád Multivitaminok
Márka WTN
Minősítések Bio minősített
Származás Magyarország

Összetevők

Összetevők (reggeli minikapszula): magnézium-aszkorbát, kevert tokoferolok, kevert tokotrienolok, K2-vitamin (all transz menakinon-7), lutein, kolekalciferol, pantetin, magnézium-glicinát, kolin-bitartarát, inozitol hexanikotinát, zeaxantin, niacin, réz-glicinát, retinil-palmitát, riboflavin-5’ nátriumfoszfát, tiamin-pirofoszfát-klorid, myo-inozitol, nátrium borát, glükózamin folát só (L-5-MTHF), fermentált karotinoidok, D-biotin, szelenometionin, cink-glicinát, piridoxál-5-foszfát, kálium-jodid, krómos élesztő, adenozil-kobalamin, metil-kobalamin, nátrium-molibdát.

Összetevők (esti porkeverék): magnézium-glicinát, citromsav, kolin-bitartarát, sztívia, krómos élesztő, cink-glicinát, myo-inozitol, kálium-jodid, nátrium-borát, piridoxál-5-foszfát, inozitol hexanikotinát, niacin, pantetin, magnézium-aszkorbát, tiamin-pirofoszfát-klorid, riboflavin-5’ nátriumfoszfát, réz-glicinát, nátrium-molibdát, szelenometionin, D-biotin, glükózamin folát só (L-5-MTHF), metil-kobalamin, adenozil-kobalamin.

Összetevők (betain csepp): tisztított víz, betain-HCl (5 mg/3 csepp).

1. táblázat Aktív komponensek koncentrációja (WTN Lurkó gyerek-multivitamin).

Összetevők

4-12 év között1,

napi adagban (NRV%*)

13-16 év között2,

napi adagban (NRV%*)

A-vitamin

769 NE / 231 mcg RE (28%)

1153 NE / 347 mcg RE (43%)

     Retinil-palmitát

417 NE / 126 mcg RE (15%)

625 NE / 189 mcg RE (23%)

     Karotinoidok (organikus vöröspálma gyümölcsből)

352 NE / 105 mcg RE (13%)

528 NE / 158 mcg RE (20%)

B1-vitamin (tiamin-pirofoszfát-klorid)

1,1 mg (100%)

2,2 mg (200%)

B2-vitamin (riboflavin-5’ nátriumfoszfát)

1,5 mg (109%)

2,3 mg (164%)

B3-vitamin

17 mg (105%)

25 mg (157%)

     Niacin

7 mg (42%)

10 mg (63%)

     Inozitol-hexanikotinátból

10 mg (63%)

15 mg (94%)

B5-vitamin (pantetinből)

13 mg (222%)

20 mg (334%)

B6-vitamin (piridoxál-5-foszfátból)

1,7 mg (119%)

2,5 mg (179%)

B7-vitamin (D-biotin)

233 mcg (467%)

350 mcg (700%)

B9-vitamin (L-5-MTHF, glükózamin folát só)

267 mcg (133%)

400 mcg (200%)

B12-vitamin

17 mcg (453%)

25 mcg (667%)

     Metil-kobalaminból

13 mcg (355%)

20 mcg (533%)

     Adenozil-kobalaminból

3 mcg (89%)

5 mcg (133%)

Bór (nátrium-borátból)

0,7 mg (-)

1 mg (-)

 C-vitamin (teljesen elreagáltatott magnézium-aszkorbátból)

167 mg (208%)

250 mg (313%)

D3-vitamin (kolecalciferol)

1333 NE (667%)

2000 NE (1000%)

E-vitamin

16,7 mg / 2,7 mg Alfa-TE** (22%)

25 mg / 4,1 mg Alfa-TE** (33%)

     Tokoferolok

8,3 mg / 1,7 mg Alfa-TE** (14%)

12,5 mg / 2,6 mg Alfa-TE** (21%)

          D-alfa-tokoferol

1,1 mg / 1,1 mg Alfa-TE** (9%)

1,6 mg / 1,6 mg Alfa-TE** (13%)

          D-béta-tokoferol

0,2 mg / 0,1 mg Alfa-TE** (0,7%)

0,3 mg / 0,1 mg Alfa-TE** (1%)

          D-gamma-tokoferol

4,9 mg / 0,5 mg Alfa-TE** (4%)

7,3 mg / 0,7 mg Alfa-TE** (6%)

          D-delta-tokoferol

2,2 mg / 0,1 mg Alfa-TE** (0,7%)

3,3 mg / 0,1 mg Alfa-TE** (1%)

     Tokotrienolok

8,3 mg / 1,0 mg Alfa-TE** (8%)

12,5 mg / 1,5 mg Alfa-TE** (12%)

          D-alfa-tokotrienol

3,2 mg / 1,0 mg Alfa-TE** (8%)

4,8 mg / 1,5 mg Alfa-TE** (12%)

          D-béta-tokotrienol

0,3 mg / 0,0 mg Alfa-TE** (0%)

0,5 mg / 0,0 mg Alfa-TE** (0%)

          D-gamma-tokotrienol

3,7 mg / 0,0 mg Alfa-TE** (0%)

5,6 mg / 0,0 mg Alfa-TE** (0%)

          D-delta-tokotrienol

1,1 mg / 0,0 mg Alfa-TE** (0%)

1,6 mg / 0,0 mg Alfa-TE** (0%)

K2-vitamin (100% transz menakinon-7, MK-7)

50 mcg (67%)

75 mcg (101%)

Cink (teljesen elreagáltatott cink-glicinátból)

6,7 mg (67%)

10 mg (100%)

Jód (kálium-jodidból)

100 mcg (67%)

150 mcg (100%)

Króm (inaktivált krómos élesztőből)

33 mcg (83%)

50 mcg (125%)

Magnézium

167 mg (45%)

250 mg (67%)

     Teljesen elreagáltatott magnézium-biszglicinátból

155 mg (42%)

233 mg (80%)

     Teljesen elreagáltatott magnézium-aszkorbátból

11 mg (3%)

17 mg (5%)

Molibdén (nátrium-molibdátból)

27 mcg (53%)

40 mcg (80%)

Réz (teljesen elreagáltatott réz-biszglicinátból)

0.2 mg (20%)

0.3 mg (30%)

Szelén (szelenometioninból)

67 mcg (121%)

100 mcg (182%)

Lutein (körömvirág kivonatból)

4 mg (-)

6 mg (-)

Kolin (kolin-bitartarátból)

233 mg (-)

350 mg (-)

Myo-inozitol

67 mg (-)

100 mg (-)

Zeaxanthin (körömvirág kivonatból)

0,83 mg (-)

1,25 mg (-)

1 4-12 év között: reggel 2 minikapszula, az esti porkeverékből 2 mérőkanál (=két teáskanál=10ml)

2 13-16 év között: reggel 3 minikapszula, az esti porkeverékből 3 mérőkanál (=három teáskanál=15ml)

*Napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében.

**Alfa-tokoferol ekvivalens.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!