Leírás
Gyűlnek a bizonyítékok, amik szerint a C-vitamin, a D-vitamin és a cink adása hozzásegíthet ahhoz, hogy az új típusú koronavírus okozta fertőzést elkerüljük, vagy - ha az már kialakult - a Covid-19 lefolyását enyhébbé tegyük.
Ki ne szedne a náthás, influenzás, tüdőgyulladásos őszi-téli időszakban C-vitamint? Az akut légúti fertőzéseknél a C-vitaminnal nyert korábbi kedvező tapasztalatok szolgáltatták a kiindulópontot ahhoz, hogy a Covid-19 kapcsán is vizsgálatok kezdődjenek a C-vitamin jelentette védelemmel és a C-vitamin szedésével kapcsolatban. Jelenleg már rendelkezésre állnak olyan eredmények, amik azt sejtetik, hogy a C-vitamin nagy dózisban való adagolása hozzájárulhat a Covid-19 kezeléséhez.
Ismert, hogy a D-vitamin fokozza a szervezet ellenállóképességét a légúti kórokozókkal szemben: megnehezíti azok nyálkahártyákon való átjutását, támogatja azok elpusztítását. Vizsgálatok eredményei arra utalnak, hogy a D-vitamin alacsony szervezetbeli szintje a Covid-19 magasabb előfordulási gyakoriságával és a betegség súlyosabb lefolyásával függ össze. Azokban az országban, ahol a lakosság D-vitamin-szintje alacsony volt, ott a Covid-19 világjárvány 2020 tavaszi hulláma magasabb megbetegedési és elhalálozási aránnyal társult. A D-vitamin-szintet pedig nem csupán a napsütéses órák száma befolyásolja, hanem az étkezési szokások, az életmódbeli különbségek és a bőrszín is.
A légúti fertőzések megelőzésében az egyik legfontosabb nyomelem a cink. Ismert, hogy a cink gátolja a különféle vírusok, köztük a koronavírusok szaporodását, fehérjeszintézisét. Van olyan vizsgálat, ami alapján a cink adása a Covid-19 tünetek javulásához vezet. Más eredmények pedig arról tanúskodnak, hogy a cink csökkenti a Covid-19-cel összefüggő alsó légúti károsodások kockázatát. A kutatók azon tényezők együttes vizsgálata után, mint az életkor, a nem, a betegség súlyossága és a kapott kezelések, végkövetkeztetésként megállapították, hogy a cinkszint bármilyen növekedése 7 százalékkal csökkentette annak esélyét, hogy az érintett belehal a koronavírusfertőzésbe.
Szedési javaslat
Étkezések után 1 kapszula/nap.
Figyelmeztetések
A készítmény szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A szedési javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A dobozt gyermekek elől gondosan elzárva kell tartani! Száraz, hűvös helyen tartandó! Minőségét megőrzi a dobozon feltüntetett időpontig (eredeti angol címke jobb alsó sarka (nap/hó/év)) A legtöbb készítmény átlagos minőség megőrzési ideje kb.1-2 év. Terhes vagy szoptatós anyák, továbbá bárki, aki orvosi kezelés alatt áll, vagy erre szorul, konzultáljon kezelőorvosával!
Termékcsalád | Vitamin D |
Márka | G&G |
Származás | Egyesült Királyság |
Összetevők
1 kapszulában:
C-vitamin 550mg, Cink citrát 13mg, D3-vitamin 10μg (400NE).