Leírás
Használat
Alaprecept kelt tésztához:
400g liszt keverék, 1 kis csomag szárított élesztő, ½ teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 300ml kézmeleg víz, 2 evőkanál olaj. A lisztkeveréket az élesztővel, a cukorral és a sóval összekeverjük. Adjuk hozzá a vizet és az olajat, egy kézi keverővel dolgozzuk össze, majd tésztává gyúrjuk 5 percig.
Zsömle:
Az alaprecept tésztáját egy vizes kanállal kanalazzuk egy jól kizsírozott, olajozott muffin lemezre, sütőformára, vízzel és olajjal bekenjük, és 20 percig hagyjuk pihenni. 200C fokon 20-30 percig sütjük. 12 db zsömle lesz belőle.
Alaprecept kenyérfélékhez:
500g liszt keverék, 1 kis csomag szárított élesztő, 1 TK cukor, 1 TK só, 475ml langyos víz, 1 EK olaj. A lisztkeveréket az élesztővel, a cukorral és a sóval összekeverjük. Adjuk hozzá a vizet és az olajat, egy kézi keverővel dolgozzuk össze, majd tésztává gyúrjuk 5 percig. Egy kiolajozott sütőformába rakjuk, amire aztán bő vizet és némi olajat öntünk, így hagyjuk állni 20 percig. A 200° fokon előmelegített sütőben ezután 60 percig hagyjuk sülni és kész.
Minősítés
- A DE-ÖKO-007 minősítő és ellenőrző szerv által organikus minősített.
- Nem tartalmaz tartósítószert, mesterséges aromát, ízfokozót és színezéket.
Összetevők
Kukoricakeményítő*, teljes kiőrlésű rizsliszt*, teljes kiőrlésű kölesliszt*, hajdina-kovász por*, (hajdinaliszt*, quinoaliszt* starterkultúra), sűrítőanyag: guarmagliszt*.
*ellenőrzött biogazdaságból
Származási hely: Németország.
Alapanyagok származási helye: EU-/nem EU-mezőgazdaság.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Tápérték 100 g termékre:
Energia: 1474kJ/348 kcal, zsír:1,2g ebből telített zsírsavak: 0,3g, szénhidrát: 78g ebből cukor: 0,6g, élelmi rostok: 3,3g, fehérje: 4,3g, só: 0,02g.