Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ >

Alteya Organics Bergamott (Citrus bergamia) illóolaj - bio 5ml

Ár:
2.290 Ft

Antimikrobális hatás, frissítő, felemelő.

A friss, citrusos, könnyed illatú bergamott illóolaj diffúzerben párologtatva fejti ki igazán pihentető és felemelő hatását.

Bőrápolás során tisztító hatásának köszönhetően segíthet az akné és egyéb bőrproblémák kezelésében, valamint a bőr olajosságának csökkentésében. Szintén hatásos lehet az ajakherpesz ellen.

100% tiszta, 100% természetes, bio minősített, vegán.

Ez a termék tesztelhető az Organic Harmony üzletben.

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 23
Cikkszám: OHALEO001
Egységár: 45.800,00 Ft/100ml

Leírás

Növénytani neve: Citrus bergamia.
Növénycsalád: Rutaceae.
Előállítási mód: hideg préselés.
Felhasznált növényi részek: épphogy megérett gyümölcs héja.
Illat: friss, citrusos, enyhe.
Szín: halvány zöldes-sárga.
Állag:
könnyed.
Parfüm jegy:
fejjegy.
Párosítás: növényi illatokkal (levendula, neroli, jázmin, pacsuli, geranium, ylang-ylang, stb), fás illatjegyekkel (cédrus, fenyő, gyömbér, stb) és egyéb citrusos illóolajokkal (lime, grapefruit, mandarin, stb).
Összetevők / INCI: Citrus bergamia (Bergamot) Essential Oil.

Használat

Wellness

A bergamott illóolaj használható diffúzerben párologtatva, masszázsolajhoz vagy fürdővízhez adva, ezáltal segítséget nyújthat szorongás, depresszió, álmatlanság esetén, valamint a stessz oldásában.

Bőrápolás

A bergamott olaj segíthet az akné és az olajos bőr kezelésében. Masszázsolajhoz csepegtetve, krémekhez és virágvízhez keverve tökéletes kiegészítője az arcápolási készítményeknek. Alkoholban vagy olajban higítva, önmagában vagy más, erős vírusölő hatású illóolajjal (pl eukaliptusszal) kombinálva segíthet az ajakherpesz gyógyításában.

Egyéb felhasználás

A bergamott friss illatának köszönhetően remekül használható dezodorokban vagy légfrissítőkben. Rovarriasztó hatása kiváló.

Általános biztonsági figyelmeztetések >

Közvetlen napfénynek kitéve a bergamott illóolaj irritációt és pigmentfoltokat okozhat. Amennyiben erős napsütéses időszakban használja masszázs-, fürdőolajhoz vagy bőrápolási termékekhez adva, aránya 2% alatt legyen. Keverje bázis olajhoz és úgy adja a fürdővízhez. Nem mérgező, irritáló hatás azonban előfordulhat.

Termékcsalád Illóolajok
Illóolaj terápiás hatásai Energetizáló
Márka Alteya Organics
Illatprofil Friss, citrusos
Bőr probléma Olajos & kombinált
Minősítések Bio minősített
Származás USA

Növény

A bergamott Ázsia trópusi vidékein honos, Dél-Európában is termesztett 4-5 méter magas, tövistelen hajtású, sötétzöld levelű fa, melyet hol önálló fajként, hol pedig a citrom és a keserű narancs hibridjeként tartanak számon.

A bergamott apró, csillag alakú, erős illatú, fehér virágaiból gömbölyded, a narancsnál kisebb méretű, fehéressárga színű termések fejlődnek. A terméshús igen savanyú, frissen nem fogyasztható. Az egész termésből, vagy kizárólag a héjból préselik a zöldes, zöldessárga vagy sárgásbarna színű, jellegzetes, citromra emlékeztető illatú bergamottolajat, melyet legnagyobb mennyiségben az illatszeripar használ fel, de ezen kívül az Earl Grey tea illatosítására valamint az aromaterápiában is alkalmazzák.

A bergamott szó eredetére több elképzelés is született, egyesek az elnevezést az olasz Bergamo városához kötik, mivel itt volt az itáliai parfümgyártás központja, mások szerint a herceg körtéje jelentéssel bíró, török beg-ar-mudu kifejezés módosulata. A 18. században az Aqua Reginae Hungariae-ból, azaz a Magyar Királyné Vizéből – mely tulajdonképpen rozmaringszesz volt – egy olasz kereskedő, Johann Maria Farina fejlesztette ki saját illatszerét, a kölni vizet, mely Eau de Cologne néven egész Európában ismertté vált. Ebben a rozmaring erős illatát narancsvirág olajjal lágyították, majd később más illóolajokat, többek között bergamottolajat is felhasználtak készítéséhez.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!